Laatste dagen in Aussie en Bangkok!
Door: ruben
Blijf op de hoogte en volg ruben
13 Mei 2009 | Thailand, Bangkok
Ik had daarvoor een uiterst bekwame tourguide geregeld die al een maandje of zes in Sydney woont. Emilie Mitchel zat in mijn Fraser Island groep aan de oostkust. Daar echt een supertijd gehad samen met Don en nog wat andere mensen uit die groep waar we vrij lange tijd nog mee op zijn blijven trekken. Emilie heeft me alle mooie plekjes van de stad laten zien en vooral the 'Operahouse' was erg impressive. Voor mensen die dat niet weten (including me ten days ago) the Operahouse is dat grote witte gebouw dat je op alle plaatjes van Sydney ziet staan:)
Op 11 mei werd ik redelijk vroeg wakker gemaakt door mijn kamergenoten. Het leek mij een goed plan om toch maar eens te checken hoe laat mijn vlucht zou gaan. Na even zoeken had ik het gevonden: 11 mei, 7AM naar Bangkok... Ho, wacht even dat kan niet kloppen... 7AM... ik kijk op de klok en zie dat het inmiddels 11 mei 11.30 AM is geworden. Eerste gedachte: KAK vlucht gemist, tweede gedacht: ah well, we zijn nu toch wakker dus maar even ontbijtje scoren en daarna zien we wel verder. Kon er tien minuutjes later al wel goed om lachen vooral omdat eigenlijk al voorspeld had dat dit zou gaan gebeuren toen ik alleen begon te reizen...
Na een gezond ontbijtje bij de plaatselijke chinees leek het mij een strak plan om maar eens een Quantas Airlines center te gaan zoeken zodat ik kon gaan vragen om een nieuwe vlucht. Dit zou me hoogstwaarschijnlijk zo rond de 600$ gaan kosten waar ik niet echt blij mee was maarja, kon er op dat moment toch niks meer aan doen.
Na letterlijk 3 uur door de stad te hebben gedwaald had ik eindelijk zon office ding gevonden en liep ik met een opgelucht gevoel naar binnen. Huphuphup snel gesprekje gehad en uitgelegd hoe de vork in de steel zat. De mevrouw achter de balie zou gaan proberen mijn vlucht te veranderen. Even vluchtschema overhandigen en dat zou genoeg moeten zijn. Op dat moment kijkt ze me vreemd aan en zegt dat al mijn vluchten via Cathay Pacific zijn geboekt... Lekker bezig vent, net 3 uur gezocht voor de verkeerde vliegmaatschappij... sigh. Gelukkig kon zij me het goede telefoonnummer geven waarna ik maar met de staart tussen de benen teruggekeerd ben naar mijn hostel. Meteen maar geprobeerd om Cathay Pacific te bellen en ik werd meteen erg goed geholpen. Dat resulteerde in verandering van mijn vlucht naar de volgende dag zonder extra kosten...!!! Door het oog van de naald gekropen! Redding op de door the rivercard! Oplossing uit de hoge hoed getoverd! Iemand nog andere spreekwoorden let me know;)
De volgende dag zit ik gewoon heel netjes op het vliegtuig richting Bangkok, Thailand. Dit is de laatste stage van mijn reis en na een kleine 36 uur hier heb ik het al erg goed naar mijn zin! Alles is hier echt supercheap en dus zit ik heel erg comfortabel samen met twee engelse backpackers in een hotel in het midden van het Centrum. Omgerekend is dit eigenlijk evenveel als wat ik in Australie voor de hostels betaalde maar daar had ik geen mooie kamer met breedbeeld, balkon van alle gemakken voorzien! Zit ook een erg lekker tropisch zwembad op het dak van het Hotel waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over Bangkok. Ik zet binnenkort wel weer wat foto's online om jullie ultiem jaloers te maken;)
Tot dan!
Ruben
13 Mei 2009 - 13:22
Marleen:
Amai, wat een verhaal! Fijn dat je ondanks je wereldreis nog steeds Ruben bent gebleven. We zien je dan ook graag over een dikke maand wel weer eens aan de spaghetti verschijnen. Of pizza. Whatever.
Fijne tijd daar! -
13 Mei 2009 - 13:26
Je Weet Wel Wie:
snottie!
can't wait till you get heum!!
lookin' forward to the pictjursz!
(L) -
13 Mei 2009 - 13:32
Muhihihaha:
snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie snottie -
13 Mei 2009 - 15:26
Obbe:
hahaha jij blijft ook echt extreem hé, echt mooi :) -
13 Mei 2009 - 20:45
Clemens En Juul Hode:
dag ruben,
jij heb een geweldig verhaal geschreven te gek. waarschuwing: onderschat ziekte niet maar je hebt al veel geleerdveel plezier en een dikke knuffel.
wij zitten in landal cauberg valkenburg.
genieten optimaal en morgen gaan wij even naar borgharen naar moniqu en chris. -
26 Mei 2009 - 14:31
Marleen:
Hee Ruben, ik mis je verhalen. Heb je geen tijd meer om te bloggen? Fijn dat je over dik twee weken al weer naar huis komt. Tot die tijd nog veel plezier! (Groeten van Theo)