Busy melbourne life!
Door: ruben
Blijf op de hoogte en volg ruben
03 Mei 2009 | Australië, Melbourne
Ik zit nu een dikke week in Melbourne. Hostel is matig, maar de bar daarentegen is AMAZING. Dusja, aangezien ik toch niet al teveel tijd doorbreng op de kamer leek het mij wel oke om hier een dag of tien te blijven. Plus het feit dat ik anders een ander hostel had moeten zoeken maakt die beslissing alleen maar makkelijker. Afgelopen week echt vrijwel elke dag uitgegaan, wat resulteerd in mij om één uur snachts in het hostel een blog zitten te schrijven. Geen probleem overigens, want ben momenteel echt KAPOT! Maargoed, naast het vele stappen waar ik niet veel over kan vertellen omdat het vrij standaard is zit ik hier nu in Melbourne. Jullie denken: waarom brengt hij dat nou weer op? Nou, ik zit dus in Melbourne, en jullie weten natuurlijk wat er IN Melbourne zit... JUIST! Het Crown casino! Gister daar voor de 2e keer binnen geweest en na een uurtje of 3 snoeihard mezelf zitten te ergeren aan trage dealers en laffe lifespelers, leek het mij een mooi plan om vanavond maar eens een toernooitje te gaan snuiten.
Dit is speciaal voor Des omdat hij het leuk vond om wat handen uitgewerkt te zien. Voor mensen die poker totaal niet interessant vinden of er toch niks van snappen, lekker doorspoelen;)
Er stond vanavond een 340$ freeze-out op het programma. Leek me een leuk toernooitje om te spelen dus zodoende me ingeschreven en netjes een half uurtje te laat aan tafel plaatsgenomen (had honger, moest nog eten, what can u do?). Eigenlijk alleen het eerste blindlevel gemist waar meestal toch niks interessants gebeurd dus geen probleem.
Eerste hand die ik speel: Ik raise vanaf CO (cut off, plaats rechts van dealer. red.) 3d4d, BB (big blind red.) called en we gaan een flop zien: Kx8h9h. We hebben geen pair geen draw, dus we hoeven niet te gaan slowplayen natuurlijk. Na bijna twee volle potbets van mijn kant besluit ik dat villain (tegenstander red) waarschijnlijk niet meer gaat folden op de river en dus geef ik mijn hand op. Villain laat trots zijn 99 zien voor trips en ik heb gelukkig maar het minimale verloren in die hand. Mooi begin van het toernooi, ik bluf m'n halve stack weg en heb meteen een perfect imago en ik heb nog chippies om er gebruik van te maken! Ik verwonder me eens te meer over het gebruikelijke superlage niveau van livepoker, echt om je kapot te lachen. L o L Donkaments. Het toernooi wordt al snel een crapshoot als de blinds omhoog vliegen en het is dus alweer tijd om de duwspier aan te spannen en een hele hoop handen all in te gaan gooien om de blinds op te pikken. Dit gaat een tijdje goed totdat ik Q8o all in schuif van de dealerbutton. Villain op de SB (small blind, kleine blind red.) vindt AKs en dat is natuurlijk genoeg om zijn chippies naar het midden te commanderen. Geen probleem natuurlijk, ik flop trips en villain mag zijn spullen pakken. Dat is een dubbel die ik even nodig had, speel op dat moment een relatief grote stack. Dan gaat de telefoon. Dat is mijn vader om te vragen hoe het gaat. Dat is natuurlijk altijd leuk vlak na een dubbel en ik zeg dus dat alles naar wens verloopt en het prima met me gaat. Alleen heb ik hiermee op de kleine teen van meneer de casino manager getrapt. Meneer komt met een moeilijk gezicht op me af gelopen en verteld me dat ik niet mag bellen aan tafel... Ik vraag waarom niet en dat had ik niet moeten doen... Gesprek ging als volgt:
M(manager): U can't call at the tables sir.
R(IKKE!): Why not mate, im not in a hand at the moment.
M: U just can't do that, u now have a 5 minute penalty which means u have to leave the table for five minutes and then u can continue playing.
R: That's fucked man, I didn't know I can't call at the table.
M: Doesn't matter, and u know have another 5 min penalty for using the F word.
R: That is BULLSHIT man!!!
M: Now u got another 5 minute penalty for cursing, U can come back in 15 minutes.
R: Ja dikke lul drie bier, ik ga naar de bar.
Juist, ik moest dus even 15 minuten van de tafel wegblijven. Goed moment om even de gamefloor te gaan verkennen.
15Minuten later kom ik vol goede moed terug en weet ik door aardig wat schuifwerk mezelf in leven te houden en door te stomen naar de finale tafel. Daar doet zich een tweede keyhand voor:
UTG(under the gun, which means: first to speak) raist, UTG+1 reraist en ik vind KK in midle position. Ik weet niet hoe snel ik mijn fishes naar het midden moet krijgen natuurlijk! Jammer genoeg called UTG+1 met twee rode Azen waardoor ik niet meer zo vrolijk ben... Verlies daar de grootste pot in het toernooi op dat moment. Maar ik leef nog dus niet getreurd. Ik weet een paar keer de blinds te pakken door als eerste mijn fishes erin te trappen. Het gaat allemaal voorspoedig totdat we 4 handen zitten (in het geld al op dat moment). Ik trap mijn laatste geld erin met A3o en wordt gecalled door AJ, dus het was weer op.
Op zich wel lol gehad, helemaal toen een oudere man mij probeerde te vertellen dat ik die KK hand had moeten folden omdat ik had kunnen weten dat een van de twee AA had... Juist, livepoker... Ik ben er wel weer een tijdje klaar mee.
Over twee dagen ga ik me naar Sydney begeven, waarvandaan mijn vlucht naar Bangkok vertrekt! Thailand wordt een groot feest, daar heb ik geen twijfels over, nog een kleine 2 weken hier in Australië... Ik voel me hier inmiddels als wel erg thuis eigenlijk maar ik heb ongelooflijk veel zin om naar Thailand te gaan.
Tot dan, Take care,
Ruben
02 Mei 2009 - 15:57
Mamsie:
ooooh, jaja, humhum, ik snap het geloof ik.......toch niet, liefs XXX -
02 Mei 2009 - 16:02
Des:
Vette blog man! Had niet verwacht dat je KK all-in ging, die vent had gelijk, dit had je kunnen verwachten dat iemand AA had :P Nee man jking xD Vette blog, en thnx for die handen, ik heb de blog met een glimlach gelezen :D Take care, Tot dan, Des -
02 Mei 2009 - 17:33
Ruben:
Oh, even voor duidelijkheid, ben 4e geworden in dat toernooitje, dat betekent profit, dat betekent weer paar avonden stappen:) -
02 Mei 2009 - 17:40
Don:
2x vierde geworden! N!ce:D -
03 Mei 2009 - 14:33
A.:
Dude... zit je echt in melbourne? Melbourne??? i mean... MELBOURNE!?
VIERDE!? WAAROM GEEN EERSTE? dikkeluldriebier!
lufoe^^